• 06 8272 9753
  • info@boerdolf.nl

Duurzaamheid

Bij Boer Dolf willen we duurzaam ondernemen. Duurzaamheid is een veelgebruikt begrip. Wat houdt duurzaam ondernemen in voor ons?

Het gebouw heeft een authentieke uitstraling, maar voldoet aan alle moderne eisen. Materialen die gebruikt zijn bij de bouw gaan lang mee. Door te kiezen voor een aannemer en leveranciers uit de regio is er minder transport nodig geweest tijdens het bouwen. We maken gebruik van een warmtepomp en gas hebben we daarom niet nodig. 

Het kinderdagverblijf en het melkveebedrijf maken gebruik van zonne-energie opgewekt door onze eigen zonnepanelen. In het gebouw ligt vloerverwarming. Dit is duurzaam en heel comfortabel voor onze kinderen. Het gebouw is verlicht met led verlichting.

Fruit en groente die wij met de kinderen eten, komen zoveel mogelijk uit het betreffende seizoen. Zo eten wij bijvoorbeeld aardbeien in het voorjaar en mandarijnen in de winter.

Voor producten en diensten waar wij gebruik van maken, werken wij samen met leveranciers uit de regio. 

PHOTO-2020-11-09-16-14-48-2-300x225 Duurzaamheid

Ook in de meubels en spelmaterialen zoeken wij naar tweedehands mogelijkheden. Op die manier worden er minder grondstoffen en energie verbruikt. zodat het milieu minder belast wordt. 

Doordat kinderen ‘Bij Boer Dolf’ veel in de natuur zijn en helpen bij de verzorging van dieren en planten, zullen kinderen later ook bewuster omgaan met natuur. Wij proberen het goede voorbeeld te geven op een nuchtere en realistische manier. Voedsel wordt niet zomaar weggegooid en we gaan zuinig om met materialen.