• 06 8272 9753
  • info@boerdolf.nl

Wetenschappelijk onderzoek

PHOTO-2020-11-19-13-02-22-1-768x1024 Wetenschappelijk onderzoek

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken komt naar voren dat natuur en het zijn in de natuur voor een gezonde ontwikkeling van kinderen van groot belang is. Bij boer Dolf bieden wij uw kind van nature deze belangrijke ontwikkelingsstimulansen. 

De uitdagende buitenruimte stimuleert het kind als vanzelf tot spelen en bewegen. Dit komt de motorische ontwikkeling ten goede waardoor het kind lichamelijk steeds meer aankan en zich fysieke vaardigheden spelenderwijs eigen maakt. 

Het buiten zijn in een natuurlijke omgeving biedt kinderen de mogelijkheid te herstellen van stress en overprikkeling. Zij komen in de natuur tot rust waardoor zij zich beter kunnen ontspannen en weer zin hebben om te gaan spelen of om aan een activiteit mee te doen. 

P1020748-300x225 Wetenschappelijk onderzoek

Buiten zijn stimuleert tot samenspel, waardoor kinderen spelenderwijs in de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en persoonlijke weerbaarheid worden gestimuleerd. 

Door buitenspel met andere kinderen af te kunnen wisselen met rustig rondkijken, krijgt het kind de mogelijkheid om tot persoonlijke groei en betekenis te komen. Een plekje waar het kind zich even kan terugtrekken, kan van grote persoonlijke betekenis zijn.